Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2011

Στην Ελλάδα η μέθοδος Sonatal

(ενδιαφέροντα αποσπάσματα για τη μέθοδο)

- Περιγραφή της ιατρικής μεθόδου: Ρυθμική ή ακουστική νευρογυμναστική με δόνηση (vibrotonika), Περιβαλλοντική ή αγγειακή νευρογυμναστική με δόνηση (aquavatonika), Αναπνευστική νευρογυμναστική με δόνηση (aerotonika), Βιορυθμική νευρογυμναστική με δόνηση (chronotonika), Κινητική ή αιθουσαία νευρογυμναστική με δόνηση (miotonika), Οπτική νευρογυμναστική με δόνηση (taktilotonika, Γνωστική νευρογυμναστική με δόνηση (eydotonika). (διαβάστε περισσότερα στο musicheaven)


Η μέθοδος Sonatal καινοτομεί στην πρόληψη ασθενειών και γρήγορη αποκατάσταση της εγκύου και του εμβρύου από την δοκιμασία του τοκετού.
Στην πράξη, η μέθοδος Sonatal φέρνει σε επικοινωνία τη μητέρα με το μωρό ακόμα και πριν τη γέννησή του ...(διαβάστε το υπόλοιπο άρθρο εδώ)

Μέθοδος Sonatal: Ο Dr. M. Lazarev (Μ.D., Ph.D. στην ψυχολογία), μέλος της Ακαδημίας Παιδαγωγικών & Κοινωνικών Επιστημών, ανέπτυξε το πρόγραμμα Sonatal στη Ρωσία, το οποίο κατά τη διάρκεια των 30 χρόνων της εφαρμογής του έχει φέρει στον κόσμο περισσότερα από 50.000 παιδιά που έλαβαν συστηματική προγεννητική μουσική εκπαίδευση. Η Ρώσικη εμπειρία έδειξε ότι η προγεννητική εκπαίδευση επιτρέπει στα παιδιά να φτάσουν στο υψηλότερο επίπεδο λειτουργίας όχι μόνο στο φυσικό αλλά και στο γνωστικό επίπεδο. Για πρώτη φορά την ιστορία της ιατρικής, της ψυχολογίας και της παιδαγωγικής, υπάρχουν δημοσιευμένα ήδη αποτελέσματα για τα παιδιά που έλαβαν τη μέθοδο πριν και μετά τον τοκετό, τα οποία αποκαλύπτουν την συνεχή ανάπτυξη της συναισθηματικής νοημοσύνης τους, την ωρίμανση του νευρικού τους συστήματος και την τάχιστη ανάπτυξη των γνωστικών τους ικανοτήτων. [www.sonatal.ru]